Dungeon szerepjáték szaküzlet és klub
Bpest, VII. Erzsébet Krt. 37. (az udvarban)
hétfő - péntek: 12.00h - 18.00h
szombat: változó (Érdeklődjön!)
dungeon @ dungeon.hu
061-321-13-13
Dungeon szerepjáték és könyv szaküzlet és klub

A templomos lovagrend a zarándokok és telepesek szentföldi védelmére felesküdött egyházi szervezetként alakult meg. Tagjai hitük szerint Isten nevében harcoltak, a szomszédos muszlim uralkodók pedig megtanulták félni a nevüket. Kötetünkben – vizsgálatunk középpontjába a rend Szentföldön tevékenykedő tagjait helyezve – e harcos lovagszerzeteseket mutatjuk be: kortárs források alapján a beavatási szertartástól a lovagrend tagjainak képzésén, rangsorukon és a csatatéren alkalmazott harcrendjükön át egészen harcmodorukig haladva nyújtunk betekintést mindennapjaikba!

Ár 2 990 Ft
2 490 Ft
Megtakarítás: 500 Ft

Várható megjelenés:  2011. november 17.

Beholder szerepjátékos találkozó

2011. október 28. péntek, 05:00

2011. november 26-án szombaton kerül megrendezésre a XXXVI. Beholder Találkozó!

A találkozó helyszíne a Láng Művelődési Központ lesz (Budapest, XIII. ker. Rozsnyai u. 3.) - a kék metró Forgách utcai megállójánál.

Kezdés reggel 9-kor.

Itt lesz először kapható a Zanszilánkok, a legújabb Hatalom Kártyái kiegészítő pakli! Hagyományos és frissen bontott versenyek is lesznek!

Érdekes programokkal: izgalmas versenyekkel, játékos fórumokkal, standuppal, kvízekkel, tombolával, rengeteg nyereménnyel és sok szeretettel várnak minden kedves játékost!

A találkozó keretein belül lesz a Végzetúr Találkozó és Mágia Mesterei Találkozó is!
A vidéki játékosoknak továbbra is utazási kedvezménnyel kedveskenek!

Érdemes lesz tehát elmenni, várnak Téged is!

Mina végre kiszabadul a Vértenger tornyából. Meg kell tudnia az igazságot önmagáról, amelyet oly sokáig tartottak titokban előtte, ám ehhez el kell utazni az Isten Otthonába. Majere szerzetese, Rhys, valamint a kutyája, Atta, és surranó barátja, Nadragulya kapják a veszélyes megbízatást, hogy vigyázzanak a zavarodott istenre. Csak azokra támaszkodhatnak, akikben Mina megbízik, márpedig ők kevesen vannak.

Útjukat számtalan veszély övezi, a választottak ugyanis követik a vezetőjüket, Minát. Krell, aki időközben a csont akolitusává vált, halált és pusztítást hoz Vigasz városára, miközben próbálja elfogni Minát. A lány egykori kapitánya, a minotaurusz Galdar azt a feladatot kapja, hogy állítsa őt a gonosz oldalára. Úgy akarják meggyőzni, hogy a kezére adják leggyűlöltebb ellenségét, Valthonist.

Ár 2 990 Ft
2 490 Ft
Megtakarítás: 500 Ft

Szeptembertől októberig, hat héten át forgatta az HBO a horvátországi Dubrovnikban Trónok harca - második évad címmel a Királyok csatája tévés változatát. A hírnek a helyi G.R.R. Martin-függő sajtómunkásoknál valószínűleg csak a fázós HBO-alkalmazottak örültek jobban, mivel előtte hetekig az írországi esőben kellett dolgozniuk. A csatorna jóvoltából a C:c is ott lébecolhatott pár napig a tengerparton, ahol kiderült: a láncdohányos Ian Beattie (Ser Meryn Trant) cigit rejteget a koronás páncélja alatt, Emilia Clarke (Daenerys) nemcsak szőkén, barna hajjal is dögös, Jack Gleeson (Joffrey) pedig egyáltalán nem pöcsfej, mint a sorozatban (utóbbi két színésszel interjúztunk is, de majd csak később lesz olvasható).

A Szent Lőrinc-erőd tökéletes helyszín Királyvárnak. Tengerparti szikla tetejére épült, brutálisak a falai, az ablakaiból pedig szinte már nyálasan gyönyörű kilátás nyílik a tengerre, ráadásul a látképbe még véletlenül sem zavarnak be az óceánjáró luxushajók (mert a félsziget túloldalán kötnek ki). A szűk folyosókat váltó tágas udvarok igazi aranybányának bizonyultak a forgatócsoportnak: ahol az egyik nap még stábbüfé, rendezői szék és digitális kamera volt, másnap már egy újonnan ácsolt kapu díszelgett. folytatás

Hosszú évszázadokon át meséltek az utazó mutatványosok Valere elveszett Kürtjéről, a legendás Kürtről, ami egy napon életre kelti majd a korok hőseit. Nos, a Kürtöt megtalálták – ámde hamarosan sötét erők kezére kerül, a Shadar Logoth-i tőrrel együtt, amitől Rand al’Thor barátjának, Matnek az élete függ. Visszaszerzésük sziszifuszi feladata Rand fiatal vállait nyomja. Ugyanis e küldetés folytatásával teljesítheti csak be megjósolt végzetét, amit ugyanakkor valójában kétségbeesetten szeretne elkerülni. De Valere Kürtjének visszaszerzése csak az első állomása Rand hosszú, felfedezésekkel és meglepetésekkel teli utazásának…

Várható megjelenés:

2011. november 4.

 


Ár 2 990 Ft
2 490 Ft
Megtakarítás: 500 Ft

Ár 2 990 Ft
2 490 Ft
Megtakarítás: 500 Ft

A koréliai Corran Horn az Új Köztársaság legendás pilótája. Feleségét, Miraxot, aki épp információkat próbál szerezni egy kalózbandáról, foglyul ejtik. Horn mindent megtesz, hogy felesége nyomára bukkanjon, de nem jár sikerrel, a kalózok nyomtalanul eltűnnek. A férfinak egyetlen lehetősége marad: csatlakozik a Luke Skywalker... folytatás

Skandar Graun, Yvorl isten félork harcos-papja nem tétlenkedik túl hosszan Lendoron. Sietve magára haragítja Verghaustot, a manók istenét, majd megregulázza annak feldühödött híveit. Aztán Yvorl egy minden eddigi megpróbáltatást felülmúló feladatot testál rá: elküldi az Entrópia létsíkjára, a Limbóra, ahol évszázadok óta nyugszik erős őrizet alatt a világ legerőteljesebb varázseszköze, a rubintüzű Káosz Szíve.

Ahhoz, hogy a legendás kincseskamrába bejuthasson, tizenkét mágikus kulcsot kell megszereznie, melyek mindegyikét varázslók, szörnyetegek, démonok és egyéb rejtélyes lények őrzik. Skandar Graun gyorsan új társakra bukkan, ám kezdeti lelkesedése hamar alábbhagy, amikor rádöbben, hogy egyikük az életére tör...

John Caldwell ezen műve a mostanra klasszikussá vált Káosz-ciklus egyik legfordulatosabb és legszórakoztatóbb darabja.

Ár 2 998 Ft
2 550 Ft
Megtakarítás: 448 Ft

Trónok Harca filmsorozat 2. évad - további hírek

2011. október 20. csütörtök, 05:00

A Dubrovnik Times cikkének köszönhetően megtudtunk néhány dolgot a forgatásról.

Dubrovnik külvárosában, Župában a díszletet készítették, biztonságiak őrizete mellett.
A színészek érkezésének időpontját és a tulajdonképpeni forgatásról minden információt titokban tartanak, de valószínű, hogy a forgatás az ősz közepe táján kezdődött, és mostanra már be is fejeződött. Mindez azt is jelenti, hogy a forgatás innentől az északi eseményekre koncentrálhat majd.

A WiC.net cikke szerint a Lokrum-sziget mellett a Minčeta, Bokar és Lovrijenac erődök illetve az óváros kapui is forgatási helyszínként szolgáltak.

folytatás

Gáspár Péter – a szférák Jan van den Boomenként elhíresült oszlopa – messze a legsokoldalúbb a M.A.G.U.S.-irodalom első nemzedékének szerzői közül. Tevékenységét sosem korlátozta egyes témakörökre, mint Renier, történeteit sosem próbálta egységes kozmogóniává rendezni, mint Chapman, világformáló hatása mégis szembeötlő: Ynev múltján, jelenén és összes magaskultúráján otthagyta keze nyomát.

Ez a kötet legemlékezetesebb munkáiból válogat, de nem tartalmazza valamennyit: a gazdagon textúrált boomeni próza nem csak minőségével, mennyiségével is tiszteletet parancsol. Akik testközelből szeretnék látni a mítoszok hőseit és Ynev egzotikus árnyalatokban tobzódó mindennapjait, tartsanak a M.A.G.U.S. bolygó hollandijával – a teremtett világ olyan zugaiba is eljuthatnak, ahol a Nagyok távozta óta senki nem járt.

Tartalomjegyzék:

Hol egykor majd a Kos országa elterül
Üstökösláng
Az idők peremén
Homokszem, mind megannyi...
Megtartó varázs
A hosszúéletűek
Függelék
.

Ár 2 990 Ft
2 490 Ft
Megtakarítás: 500 Ft

Az Umiak űrcirkáló gátlástalan kapitánya titkos találkozóra készül egy névtelen csempészhajóval, ám a cirkálón szolgáló kadétok zendülése keresztülhúzza a számítását. És mint ha ez még nem volna elég, az Umiak rakterében rejtegetett csempészáru – egy fészekaljnyi hibernált idegen – kiszabadul... folytatás

 

72. oldal / 84

Impresszum