Az HBO rögtön az első széria sikeres indulása után – még áprilisban - berendelte a Trónok harca második évadát!

A csatorna programigazgatója bejelentette, a kedvező kritikai és nézői fogadtatás után biztosan folytatódik a fantasy-sorozat.

Michael Lombardo, az HBO programigazgatója:

 „Nagyon elégedettek vagyunk azzal, ahogyan David Benioff és D. B. Weiss képernyőre vitték George R. R. Martin csodálatos könyvét és izgalommal vegyes csodálattal szemléltük, hogyan hódította meg a kritikusokat és a közönséget a sorozat. Ezért is döntöttünk úgy, ...

hogy folytatjuk az izgalmas és kreatív munkát a Trónok harca készítőivel.”

 

 

 

Az HBO új, drámasorozata George R.R. Martin nagysikerű, A Tűz és a Jég dala című sci-fi regényén alapul. A lebilincselő történet egy olyan fantasyvilágba kalauzolja el a nézőket, ahol nők és férfiak egyaránt becsületre és hatalomra vágynak ott, ahol a nyár évtizedekig, a tél pedig egy emberöltőn át tart.

 

 

 

A winteriscoming.net kiderítette, hogy Tony Curran skót színészt vendégül látták a sorozat producerei a belfasti stúdiólétesítményben, melyből az feltételezhető, hogy játszani fog a folytatásban.

 

A színészt olyan produkciókban láthattuk már játszani, mint a Gladiátor vagy A szövetség. A honlap tényfeltáró cikkéből az is kiderült, hogy nagy valószínűséggel a második évad forgatását valamikor július végén fogják megkezdeni.

 

 

 

Sean Bean megmondta, hogy nem lenne meglepve, ha a bemutatót követően berendelnék a Trónok harca második évadát. "...én a könyv közepe tájén éreztem úgy, hogy ha ezt a történetet úgy képesek megvalósítani, ahogy azt Martin megírta, akkor tuti lesz folytatás" - és akkor még arról nem is beszéltünk, hogy az utóbbi években ekkora felhajtás nem nagyon övezett sorozatot

A HBO tervei szerint a második évad jövő áprilisban kerül képernyőre és jövőre valószínűleg itthon is érkezik a folytatás.

A történet pedig továbbra is George R. R. Martin A Jég és Tűz dala című regénysorozatát követi, a második szezon így a második kötetet, a Királyok csatájá-t dolgozza fel.

George R. R. Martin nemblogján elárulta, hogy – többek között – éppen a második évad kilencedik részének forgatókönyvét írja, amelynek címe Blackwater lesz. Azt is hozzátette, hogy "átkozza a szerzőt, hogy olyan nagy és drága csatát" írt le az eredeti műben.Laughing

 

Pár gyorshír még a filmmel kapcsolatban:

A TCA Award,- amit az amerikai és kanadai vezető televíziós kritikusokat tömörítő Television Critics Association oszt ki,- következő kategóriában jelölték a Trónok Harcát:

Legjobb drámai sorozat

Legjobb új sorozat

Az év legjobb sorozata

Legjobb drámai szereplő – Peter Dinklage

Peter Dinklage-dzsel kapcsolatos hír még, hogy apa lesz!

A Tyrion Lannistert játszó színész sajtósa nemrég megerősítette, hogy 41 éves Peter Dinkage és felesége, a 36 éves rendező, Erica Schmidt házába nemsokára bekopogtat a "holló gólya!"

A pár 2005-ben házasodott össze, és a születendő baba az első gyermekük lesz.

A szintén amerikai Critics’ Choice Television Awards pedig a Legjobb drámai sorozat kategóriában vette fel a lehetséges győztesek listájára a Trónok Harcát.