Több, mint 13 Emmy-jelölést kapott a Trónok harca tévésorozat, mely az HBO egyik legsikeresebb műsora lett idén – a második évad forgatása is megkezdődött. Minthogy a második regényben is tűnnek fel újabb fontos szereplők, ezért a szereplőválogatók nem unatkozhattak. Lássuk hát az új színészeket, és hogy milyen karaktert fognak alakítani. folytatás

 

 

Stephen Dillane (John Adams, King Arthur) fogja alakítani az egyik legfontosabb trónkövetelőt, Stannis Baratheon-t, akinek csak a nevét hallhattuk az első évadban – mint a Vastrón jogos örököséét. Ő Robert Baratheon idősebb bátyja, Sárkánykő ura, valamint Renly Bartheon testvére is, aki szintén magának követeli a koronát.

 

 

 

 

 

 

Stannis udvartartásában a legbefolyásosabbnak Lady Melisandre számít, akit a Vörös Asszonyként emlegetnek, a Lángoló Szív papnője. Kemény, különös nőszemély, aki minden lehetőséget megragad arra, hogy a saját hitét terjessze, és eltüntesse az útból a többi vallást. Őt egy holland színésznő, Clarice van Houten (Black Book, Valkirye, Black Death) fogja játszani – nyilván talpig vörösbe öltözve, ahogy az illik a regények alapján.

 

 

 

Megerősítették, hogy Ser Amory Lorch szerepére Fintan McKeown került beválogatára.

 

 

 

 

 

 

 

Anthony Morris fogja játszani a Csiklandozó (The Tickler) szerepét a Game of Thrones második etapjában.

 

Ha Melisandre a legbefolyásosabb Stannis udvarában, akkor Ser Tengerjáró Davos, alias a Hagymalovag a leghűségesebb alattvaló. Az egykori csempészt, aki sok-sok évvel korábban megmentette a trónkövetelő várát a becsempészett élelemmel, az ír Lion Cunnigham (Outcasts, Camelot, Centurion) alakítja majd.

 

A második évados szereposztás már majdnem teljes, jóformán csak pár kisebb mellékszereplő hiányzik, na meg egy-két kiemelkedően fontos karakterről nem hallani egyáltalán semmit, így valószinű, hogy azok a karakterek nem élték túl a könyvek megfilmesítésének procedúráját.

Lassanként kialakul a második évad rendezőinek végső mezőnye is.

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy Alan Taylor (aki az első évad utolsó két epizódját rendezte) most négy részt fog kapni, a fennmaradó hat epizódon pedig minden bizonnyal két másik rutinos tévés rendező, David Petrarca és Jeremy Podeswa fognak osztozni.
Mindhármuk személyében igencsak rutinos és elismert direktort tisztelhetünk, akik olyan sikersorozatokban rendeztek már, mint a Sopranos, a True Blood, a Rome vagy éppen a Boardwalk Empire.


A Hollywood Reporter által leközölt hír szerint  Neil Marshall, A barlang rendezője egy epizód erejéig csatlakozott a többiekhez, vagyis Alan Taylorhoz, Alik Sakharovhoz, David Petrarcához és David Nutterhez.
A fentiek közül Taylor és Petrarca ismert volt, de az összes többi új névnek számít a sorozat életében.
Külön érdekes Sakharov neve a listán, aki eddig operatőri minőségben vett részt a Trónok harca forgatásán, de úgy látszik, hogy most a rendezői széket is felkínálják neki.
David Nutter személyében ugyanakkor ismét csak egy rutinos sorozatrendezőt tudhatnak a fedélzeten a producerek (Vészhelyzet, A terminátor - Sarah Connor krónikái)