A Dubrovnik Times cikkének köszönhetően megtudtunk néhány dolgot a forgatásról.

Dubrovnik külvárosában, Župában a díszletet készítették, biztonságiak őrizete mellett.
A színészek érkezésének időpontját és a tulajdonképpeni forgatásról minden információt titokban tartanak, de valószínű, hogy a forgatás az ősz közepe táján kezdődött, és mostanra már be is fejeződött. Mindez azt is jelenti, hogy a forgatás innentől az északi eseményekre koncentrálhat majd.

A WiC.net cikke szerint a Lokrum-sziget mellett a Minčeta, Bokar és Lovrijenac erődök illetve az óváros kapui is forgatási helyszínként szolgáltak.

folytatás

Képek a forgatásról:

Emilia Clarke kiírta a Facebook oldalára, hogy hamarosan repül Horvátországba, és a forgatás 4-6 hetet fog tartani. Emellett Steven Cole is kiírta Twitterére, hogy Dubrovnikba megy, úgyhogy biztosan Dany történetéhez lesz köze. Jelenleg az a legvalószinűbb, hogy Cole egy vérlovagot fog játszani, talán Jhogo-t.

 

 

Emellett számos információ szerint, Conan Stevens nem tér vissza Ser Gregor Clegane-ként, mivel jelenleg gőzerővel a Hobbitot forgatja. Helyére minden valószínűség szerint Ian Whyte kerül.
Whyte egyébként maga is több, mint 215 centi (7 láb, 1 hüvelyk) magas, járatos a harcművészetekben és számos nagyobb filmben szerepelt már statisztaként, mint például a Titánok harcában, vagy az Alien vs. Predatorban.

Külön érdekesség, hogy Whyte szerepelt már az első évadban is, noha kevesen ismerhették fel – ő személyesítette meg az a Mást, aki pontot tett Ser Waymar Royce felderítőcsapatának életére.

Kiosztották a 2011-es Primetime Emmy díjak második csokrát, amiben már a színészeket, rendezőket és magukat a sorozatokat díjazták.

Legnagyobb örömünkre Peter Dinklage megkapta a legjobb drámai férfi mellékszereplőnek járó szobrocskát!

Frappáns köszönőbeszédében a színész megköszönte a producereknek, hogy lehetőséget adtak neki a szereplésre egy ilyen fantasztikus sorozatban (továbbá a kutyasitterének is, hogy vigyáz az állatra, amíg ő a feleségével a díjkiosztón van...)

Az éjszaka során a Trónok harca rajongókat több öröm már nem érte, a díjazottakat tekintve a rajongók minden előzetes várakozása bejött: a gálán (ahol a stáb számos tagja, valamint Martin és felesége Parris is megjelent) a Trónok harca egyetlen más kategóriában sem nyert.Majd a második évad... :)

Simon Fisher-Becker a CultBox-szal készült interjújában megemlítette, hogy szerepet kapott a sorozatban: a Főseptont fogja játszani!

A Dance with Dragons-ből időközben megjelent az első fordítás, de sajnos nem magyarul, hanem portugálul készült el, adta hírül (nem)blogján a Mester, aki azt is hozzátette, hogy a kiadás máris az eladási listák élén nyitott!
Az "A Dança dos Dragões" alig három hónapos átfutási ideje még úgy is figyelemreméltó, hogy - hasonlóan sok más kiadó üzletpolitikájához - a most megjelent kötet az eredeti könyvnek csak az első felét tartalmazza.

Kíváncsian várjuk, hogy a többi fordítás mikor fog megjelenni (Emlékeztetőül: a könyv magyarul valamikor jövő tavasszal fog kijönni, amiről természetesen azonnal tájékoztatást adunk.)

Mint már nem először, az Entertainment Weekly netes oldala közölte a hírt, miszerint a Downtown Abbey fiatal skót színésznője, Rose Leslie fogja játszani Ygritte szerepét a sorozat második évadában! (Telitalálat!)

Martin Mester újabb ún. "casting clue"-t adott ki (nem)blogján.

A máskor meglehetősen gyors rajongók egyelőre még nem jutottak dűlőre se Martinnál, se a winter-is-coming.neten, de egyelőre az a vélemény vezet, miszerint Rickard Karstark szerepére válogatták be John Stahlt.Rickard Karstarkot az első évadban úgynevezett "featured extra", vagyis kb "nevesített statiszta" játszotta, de mivel a második évadban már igen valószínűleg szövege is lesz, lehetséges, hogy hasonlóan cserélték le, mint az első évad végén látható Rorge-Biter-Jaqen hármast, akiket Arya egy pillanatra a ketrecben látott.

Ezuttal is GRRM jelentkezett a hírrel, miszerint megvan Félkezű Qhorin: Simon Armstrong fogja játszani a szerepet.