Most már tényleg befejeződött! Cat Taylor tweetelte ki, hogy  az izlandi egység is befejezte a forgatást, így már tényleg nyugodt szívvel elmondhatjuk, hogy a Game of Thrones második évada teljes egészében le lett filmezve! Innen már csak vágások, speciális effektek hozzáadása, zene készítése és hozzáadása van hátra, szóval a kulisszák mögötti dolgok.

A Making Game of Thrones legújabb bejegyzése szerint mind Dany sárkányai, mind a Stark-gyerekek rémfarkasai többet fognak szerepelni a második évadban, mint korábban. Az előbbi nem túl meglepő, hiszen csak az évadzáró epizódban láthattuk a fiókákat néhány pillanat erejéig; mi több, a rémfarkasok végre méltó méretűek lesznek, akkorák mint egy kisebb ló! :)

Újabb jelölések: A Trónok harca sorozat továbbra is szorgalmasan gyűjtögeti a jelöléseket a különböző szervezetektől. Nemrégiben jött a hír, hogy a sorozatot a Writers Guild, felvette a jelöltek listájára, a Legjobb új sorozat és a Legjobb drámai sorozat kategóriában, a Producers Guild pedig a Legjobb drámai sorozat producere kategóriában nevezte a sorozat készítőit.

A Writers Guild Legjobb új sorozat kategóriájában tavaly a Boardwalk Empire nyert, így a Trónok harca most esélyesnek számít, legnagyobb ellenfele valószínűleg a Homeland lesz (vagy az Episodes, vagy a The Killing, esetleg a New Girl)

A Legjobb drámai sorozat kategóriában nagyobb tülekedés lesz, mert itt olyan nagyágyúkkal kell megküzdeni, mint a fentebb már említett Boardwalk Empire, a Breaking Bad, a Good Wife és a Homeland.

A Trónok Harca a 2012. évi Golden Globe Awards jelöltje a következő kategóriákban:

Legjobb drámai sorozat
(konkurrencia: American Horror Story, Boardwalk Empire, Boss, Homeland - elég erős...)
Legjobb férfi mellékszereplő - Peter Dinklage

Emellett pedig egyes fogadóirodák 4:1-hez adják, hogy a sorozat megnyeri a jövő évi, legjobb drámai sorozatnak járó Golden Globe-ot  (ugyanitt a Boardwalk Empire sikerére csak 1,1:1-hez lehet fogadni)

Végül egy hír az ifjú színészekről: felfelé ível a Trónok harca fiatal színészeinek csillaga: Emilia Clarke az Overdrive című filmben szerepel majd Karl Urban és Ben Barnes oldalán, Kit Harrington pedig a címszereplő Arthurt fogja játszani a David Dobkin által rendezett Arthur & Lancelotban.

Most már csak az van hátra, hogy együtt várjuk az áprilist!