Minden játék-ínyenc figyelmébe ajánljuk a Delta Vision gondozásában magyarul megjelent Condottiere kártyajáték illetve táblás társasjáték csodát.

Most akkor kártyajáték vagy táblás játék? Eredeti kiadásához nagy dobozban nagy tábla volt, de ezt most egy csinos, három helyen összehajtott pici tábla váltotta fel, mely a kártyás dobozba is elfér. A játék azonban most is hatalmas!

A játék célja négy szomszédos vagy 6 tetszőleges olasz megyét meghódítani. Hatalmat zsoldos sereg összeállításával kezdünk, melynek erejét licitálással határozzuk meg. Nagyon egyszerű, pörgős játékmenet ad, fantasztikus taktikai lehetőségek, ravasz blöffölés, sőt, több kört átívelő stratégiai tervezgetés lehetséges. Mi kell még?

A kártyákon 1-től 10-ig terjednek a zsoldosok erejét jelképező értékek.
Felváltva leteszünk egy kártyát vagy passzolunk, és ha mindenki passzolt, értékelünk. Akinek a serege a legerősebb, az letesz egy felségjelet a táblán egy megyére és kijelöli, hogy a következő csatát melyik megyéért folytatjuk. A sereg értéke alapesetben a zsoldos kártyák értékének az összege. A tél kártya minden zsoldos erejét egyre csökkenti, a tavasz semlegesíti a telet, a dobos duplázza a saját sereg erejét, a püspök elküldi a legerősebb lovagot melegebb éghajlatra és a madárijesztővel (vagy álca vagy mi) visszavehetjük az egyik lovagunkat. Van két spéci harcos, akire nem hatnak az extrák: a 10 pontos hősnő és az egy pontos "rosszlány" (az utóbbi nagyon tetszett a gyerekeknek és a játék során számos szinonimát találtak ki rá). Az örömlány fő előnye (ebben a játékban:)) az, hogy akkor is eldönti az új csata helyét, ha az ellenfélnek erősebb a serege. Van még néhány finomság, de lényegében erről szól a dal.

A játék kőkemény profik közt éppoly sikeres, mint felsős gyerekek körében. Hol kifejezetten kiszámítható és ravaszan taktikus, hol a pókerarcok kaszinóba illő pszichológiai csatája, ahol az eredményt a blöff dönti el. Hatalmas a játékélmény!

Kiadó: Delta Vision Kft.
Nyelv: magyar
Kategória: taktikai-stratégiai-kártyás
Játékosok száma: 2-6
Életkor: 10+
Játékidő: 30-60 perc

Ár 4 990 Ft
4 190 Ft
Megtakarítás: 800 Ft