banner

Hős Históriák szerepjáték verseny!

2022.04.08 13:32, AK

Kedves M.a.g.u.s és szerepjáték rajongók!


Idén első alkalommal kerül megrendezésre a Hős Históriák M.a.g.u.s Szerepjáték Verseny.

A képzelet világának kapuit ezúttal Pyarron egy előkelő kastélyában zajló esküvő nyitja meg. A zenészek már hangolnak, az asztalok roskadoznak az egzotikus ételektől és italoktól, a Menyegző rögtön kezdődik! Már csak a kalandozók hiányoznak…

A verseny helyszíne, a Dungeon Szerepjáték Klubban lesz (1073 Budapest, Erzsébet körút 37., dungeon.hu).
Az esemény május 28-án reggel 9:00 órától este 19:00 óráig tart.

Jelen állás szerint nincsenek a pandémiás helyzetre vonatkozó szigorítások és előírások a rendezvénnyel és a helyszínnel kapcsolatban, amennyiben mégis bevezetésre kerülne valamilyen előírás, tájékoztatni fogunk Titeket.

A rendezvény időrendje a következő képen alakul:
9 órakor lesz a gyülekező, 9:30-kor megnyitó és egy 9:45-ös mesélői megbeszélés után 10:00-től 18:00 óráig tart a játék. 18.30-kor eredményhirdetés, és egyben ünnepélyes díjátadó, majd mindezek után zárjuk az eseményt.

A rendezvényen maximum 6 db 4 fős csapat jelentkezését várjuk. A csapatok jelentkezését levélben hos.historia2022@gmail.com e-mail címre küldjétek!

A levélbe írjátok bele:

I. a csapat kijelölt kapcsolattartójának elérhetőségeit, (e-mail, mobil telefonszám)

II. a csapat tagjainak polgári és „nick” neveit, valamint – ha már megvan - egy választott csapatnevet.

A jelentkezéseket legkésőbb 2022. május 21. éjfélig küldjétek meg a Részünkre!

A részvételi díj 2500 Ft/fő, amit előre utalással tudtok fizetni. Az utalási adatokat emailben küldjük meg részetekre a jelentkezéseket követően.

Amint ezek megvalósultak az esemény facebook oldalára felkerül a versenyen indulók közé a csapat neve.

Amint a 6 csapat összejön, akkor a regisztráció lezárul (akár a fent megadott jelentkezési határidő előtt). Az ezt követően érkező jelentkezéseket várólistára tesszük (sorrendben). Amennyiben megürül egy hely, akkor azonnal jelentkezünk a sorrendben következő csapatnál a részvételi lehetőségről.

A kalandmodul a M.a.g.u.s Első Törvénykönyvének rendszere alapján zajlik. Pyarron szerint 3691-ben Dreina második „Esküvések” havában.

A versenyen előre megírt karakterek közül választhattok majd. Tudjuk ennek van jó, és rossz oldala is. Másrészt viszont úgy érezzük, így mindenki közel azonos feltételekkel vághat neki a modulnak. Ezen karaktereket folyamatosan tesszük majd közzé az esemény facebook oldalán!
Elöljáróban annyit, hogy egy-két kivételtől eltekintve 7. tapasztalati szintű szereplők választhatók.
A helyszín az Új-Pyarron melletti kastélyok völgye.
Alább egy rövid leírást olvashattok róla:

Új-Pyarron a Gályák tengerének egyik öblében, a Dorlan folyó torkolatában épült. A folyó a torkolatnál több ágra szakad. Az egyik ilyen ág arról nevezetes, hogy a Kastélyok völgyén folyik keresztül. A Kastélyok völgye a leggazdagabb pyarroni nemesek és kereskedők vadászkastélyainak, nyári lakjainak ad otthont. A Dorlan északi mellékága mentén hosszú kilométereken át sorakoznak a különböző kúriák, villák és kastélyok. Ez természetesen úgy értendő, hogy az épülethez a környező birtok is hozzátartozik, ezért könnyen meglehet, hogy két szomszédos villát fél napnyi járóföld választ el, így a folyó völgyének több, mint száz kilométer hosszú szakaszát ismerik közel és távol a Kastélyok völgyeként. A völgyön át széles, kővel rakott út vezet, hogy a hintók is akadálytalanul közlekedhessenek. A főútról nyíló leágazásokon lehet megközelíteni az egyes kúriákat. Az út mentén szinte minden fertályórában pihenőállomásra, fogadóra bukkan az utazó. A Kastélyok völgyét természetesen minden pyarroni ismeri, de aki csak egyszer is járt Pyarronban, bizonyosan hallott róla.
-Igrain Reval Geofrámia (részlet)

Amennyiben bármilyen kérdés merülne fel, kérlek, hogy írjátok meg vagy az esemény facebook oldalán vagy a hos.historia2022@gmail.com e-mail címre!

Üdvözlettel:
Hős Históriák Csapata