Dungeon szerepjáték szaküzlet és klub
Bpest, VII. Erzsébet Krt. 37. (az udvarban)
hétfő - péntek: 12.00h - 18.00h
szombat: változó (Érdeklődjön!)
dungeon @ dungeon.hu
061-321-13-13
Dungeon szerepjáték és könyv szaküzlet és klub

Az idősebb geekek minden bizonnyal emlékeznek még a 80-as években tomboló “lapozgatós” kalandjátékokra. Én ugyan a 70-es évek szülötte vagyok, és élesen él bennem az emlék, hogy nem egy Ian Livingstone Kaland, Játék, Kockázat kötetet forgattam kezeim között! :)

A mai kor gémere számára úgy lehetne összefoglalni ezeket a könyveket, mintha egy RPG lenne, csak papíron. Karakterünk fejlődik, tárgyakat gyűjthetünk, és erősebbé válhatunk. Nyilván nincsenek elágazó talent-fák, meg kimunkált crafting rendszer, de ezt botorság is lenne felróni e könyveknek.

    Kaland

A játék menete úgy zajlik, hogy a gondosan elolvasott szabályok után elolvashatjuk magának a kötetnek a háttértörténetét, illetve megkezdhetjük kalandunkat. A cselekmény pedig folyamatos döntések elé állít bennünket. Rajtunk áll, mit teszünk legközelebb. Ha kitaláltuk mit lépünk, át kell lapozni arra az oldalra, ahol a további instrukciókat találjuk.

Gyakran a legkézenfekvőbb megoldás a leghalálosabb, máskor pedig – tudván, hogy legutóbb megszívtuk a könnyebb úttal – direkt a nehezebb utat választjuk. A könyv pedig belelát a fejünkbe, és utána emiatt fogjuk otthagyni a fogunkat. Ahogy az összes Kaland, Játék, Kockázat könyvhöz, úgy az Allansia bérgyilkosaihoz is rengeteg szerencse kell. Emiatt pedig nehezen kiszámítható.

Míg egy videójáték esetében oda megyünk, ahova akarunk, ha elszúrtunk valamit, csak visszatöltjük a legutóbbi állást, és folytatjuk utunkat. Az Allansia bérgyilkosai esetében nyilván nincs ilyesmire lehetőségünk (kivéve, ha “csalunk”, és visszalapozunk az utolsó biztonságos ponthoz). És mivel legtöbbször kiszámíthatatlan, ezért tényleg igazi kalandban lehet részünk.

    Játék

A cselekmény ott szívat, ahol tud, de ez is a játék része – ezt jobb, ha minél hamarabb megszokjátok. Ha pedig hosszas morfondírozás után meghozunk egy döntést, mely végül hatalmas kincset ejt az ölünkbe, kimondottan katartikus élmény tud lenni. Egy-egy extra élelem, plusz zsákmány, vagy pár aranytallér szó szerint életet menthet.

Utunk során számos ellenféllel fogunk találkozni, kiknek legyőzése hol egyszerűbb, hol rettenetesen nehéz lesz. Ahhoz, hogy sikeresen kerüljünk ki egyes ütközetekből, a kezdeti pontjaink befolyásolják. Ügyesség, életerő, és szerencse statjaink változásai végig közrejátszanak kalandunk során. De ezeket az alap pontokat sem mi osztjuk szét magunknak. Ismét Fortuna istennő kezeiben vagyunk, hiszen életerőnk, ügyességünk és szerencsénk is dobókockáink számaitól függ.

    Kockázat

Ha már szerencse: a játék legnagyobb részében minden csak a szerencsén múlik. Megpróbálhatunk taktikázni, ügyeskedni, aminek ugyan lesz valamennyi haszna, végső soron úgyis az dönti el az események kimenetelét, mennyit dobtunk a kockákkal.

Éppen ezért rengetegszer fogunk meghalni, vagy borzasztó sérülésekkel kikerülni egyes harcokból. Nem gondoltam volna, hogy itt is sikerül beemelni a Dark Soulst, most mégis megteszem. Hiszen ahányszor meghalunk, annyival okosabbak leszünk később. Addigra már tudjuk merre szabad menni, és merre nem érdemes kockáztatni. A kockákkal így sem fogunk jobban, vagy számunkra kedvezőbben dobni, de legalább nagyjából kiismerhetjük a környezetünket.

Összességében tehát az Allansia bérgyilkosait a nosztalgiázni vágyó játékosok és könyvmolyok egyértelműen imádni fogják. Játszi könnyedséggel idézi meg gyerekkorunkat, és nem is nagyon ereszt addig, amíg a kaland végére nem érünk. A sztorija tipikus fantasy kalandregény, de sok pluszt ad, hogy mi alakíthatjuk sorsunkat. A fiatalabb játékosok, akik szeretnek olvasni, egészen nyugodtan adhatnak neki egy esélyt. Az Allansia bérgyilkosai megeleveníti a Kaland, játék, kockázat aranykorát, és sok-sok önfeledt (és persze idegörlőt, amikor negyedjére halunk meg rossz döntéseink miatt) órát nyújt mindenkinek, aki hajlandó belevetni magát a Kígyó-sziget rejtelmeibe.

Cím: Allansia Bérgyilkosai
Szerző: Ian Livingstone
Kiadás éve: 2020
Kiadó: Chameleon Comix
Műfaj: kaland, lapozgatós könyv

Ár 3 990 Ft
3 190 Ft
Megtakarítás: 800 Ft

geekvilag.hu

Irány a kazamata kalandért, dicsőségért és persze a lehetőségért, hogy elárulhatod a barátaidat!

A népszerű kártyajáték, a Munchkin® alapján készült Munchkin Dungeon szerencsét próbáló, versengő játék, kazamata-felderítés. Körről körre mélyebbre hatoltok a kincsek, a hírnév és a legyőzendő ellenfelek nyomában. De csak óvatosan! Minél mélyebben jártok, annál nagyobb a jutalom, de annál erősebbek a szörnyek is, és hátbaszúrni kész „barátaitok” még több veszélyt gördítenek az utatokba.

És persze nem lenne ez igazi kaland, ha nem várna az utolsó szinten egy főszörny, hogy mondába illő csatát vívjatok vele. Győzd le és hatalmas lesz a hírneved. Ha veszítesz, visszakerülsz a kazamata legelejére. Amikor az utolsó főszörny is elesik, a győzelem a leghíresebb munchkiné lesz!

Ár 22 990 Ft
19 990 Ft
Megtakarítás: 3 000 Ft

Tervezett megjelenés: 2020.08.31.
Kiadó: Delta Vision
Játékosok száma: 2–5
Korosztály: 14 éves kortól
Játékidő: 60-90 perc
Nyelv: magyar

Irányítsd kedvenc Star Wars karaktereidet és TE alakítsd a galaxis sorsát!

Fejleszd hőseidet a kártyák és kockák segítségével, hogy legyőzhesd ellenfeleidet a pörgős és szórakoztató Kockapárbaj-rendszerben.

Válogass kedvenc Star Wars karaktereid közül, és küzdj meg ellenfeleiddel a pörgős és szórakoztató Kockapárbaj-rendszerben.


Gyűjtsd össze mind a 160 kártyát és a 60 kockát!

Ár 1 100 Ft
790 Ft
Megtakarítás: 310 Ft

Ár 39 600 Ft
27 490 Ft
Megtakarítás: 12 110 Ft

Megjelenés: 2020.06.
Kiadó: Delta Vision
Nyelv: magyar

Helyszín:
Dungeon szerepjáték szaküzlet és klub
Budapest, VII. ker.Erzsébet körút 37.
Időpont:
augusztus 8. szombat
Kezdés 10.30-kor, nevezés 10-től.
A paklilista e-mail-ben is leadható!

Szabályok:

Hagyományos verseny

 Tiltott lapok: Bufa segítsége Elmerombolás, Kismassza, Krigis, a lélekkufár, Lépéselőny, Nekrofun máglya, Oz'mogroth univerzumkifordító, Ragyogó manó, Teremtő rakshallion (új), Villámcsarnok.

 Nevezési díj:

 1500 Ft,  (Hatalom Szövetsége tagságival 1300 Ft)

A vidékről erre a versenyre érkező játékosoknak egységesen 500 Ft a nevezési díj! Ehhez bemutatni szükséges aznapi MÁV - vagy buszjegyet, vagy vidéki benzinkút blokkját!

Ingyenes számodra a részvétel, ha a névnapod vagy a születésnapod a verseny hétvégéjén (szombat-vasárnap) van!

Nyeremények:

11. kiadású alappaklik, 2 db új UR-lap, Zén kiegészítők; legalább 45 induló esetén: 100.000 Ft-nyi össz-nyeremény!

"A Dungeon tükre" akció: a verseny folyamán legalább 1.000 Ft értékben vásárlók között promóciós lapot sorsolunk!

MINDEN induló kap nyereményt: az első 16 helyezett 11. kiadású alappaklit nyer, a többiek Zén kiegészítőt; és a legjobb amatőr versenyzőket külön is díjazzuk!

 

További tervezett versenynaptár:

szeptember 5. szombat: kvalifikációs hagyományos verseny!

Toszkána történelmi vidéke most próbára teszi a borkészítési tudományodat és a stratégiai érzékedet. Szőlőtőkéket telepítesz, szőlőt szüretelsz, érleled a bort, és teljesíted a kereskedők megrendeléseit, hogy tiéd legyen Olaszország legnagyszerűbb pincészete!

A Viticulture egy munkáslehelyezős stratégiai játék, mely lehetőséget teremt a játékosoknak, hogy bárhol kialakíthassák saját toszkán borászatukat, ahol van egy asztal és körülötte barátok.

Megérkezel a vidéki, modernizáció előtti Toszkánába, ahol örököltél egy elhanyagolt borászatot. Van némi termőterületed, egy régi présházad, egy aprócska pincéd, 3 munkásod… és az álmod, hogy egyszer tiéd lesz Itália legpompásabb pincészete.

Feladatod, hogy egész évben ellásd különféle teendőkkel a munkásaidat és a készséges idénymunkásokat. Egy borászatban minden évszak más és más, a munkásoknak tehát eltérő dolgokkal kell foglalatoskodniuk nyáron és télen. Egyes feladatoknál verseny alakul ki, és gyakorta a feladathoz elsőként érkező munkásnak előnye van a később érkezőkkel szemben.

A munkások és idénymunkások segítenek, hogy építményekkel, szőlőtőkék ültetésével és borrendelések teljesítésével gyarapítsd a borászatodat, miközben egyre csak haladsz a célod fel, hogy tiéd legyen Toszkána legsikeresebb pincészete.

Ár 20 990 Ft
17 990 Ft
Megtakarítás: 3 000 Ft

megjelenés: 2020.06.
Kiadó: Delta Vision
Játékosok száma: 1-6 fő
Korosztály: 13 éves kortól
Játékidő: 45 - 90 perc
Nyelv: magyar

Figyelem!

2020. május 26. kedd, 14:10

Pénteken (05.29.) szabadság miatt zárva lesz a Dungeon!

Előrendelhető a Gondold ki! társasjáték!

2020. május 25. hétfő, 11:44

Egy perc alatt mennyi olyan foglalkozást tudsz felsorolni, mely M-mel kezdődik? Ki tudja a leghosszabb női nevet mondani V kezdőbetűvel, vagy épp a legrövidebb italnevet R betűvel az elején? Te leszel-e az, aki elsőként 300,- forintnál olcsóbb tárgyat tud mondani, vagy épp az, aki az országban lévő olyan tulajdonnevet mond, mely …. mondjuk T-vel kezdődik? Gondolkozz gyorsabban, mint a többiek, különben ők előznek meg téged!

A Gondold ki! egy tökéletes játék baráti társaságok és családok számára, melyben bármely korosztály könnyedén részt vehet. A fordulód során húzol 1 témakártyát és 1 betűkártyát a megfelelő paklikból, majd igyekezz minél előbb kimondani a megfelelő szót. Nem kell a legtájékozottabbnak lenned, hogy megnyerhesd a játékot. Elegendő, ha mindenki másnál gyorsabban tudsz helyesen válaszolni!

Tartozékok:

  • 60 témakártya
  • 48 betűkártya
  • 1 szabálykönyv
Tervezett megjelenés: 2020.07.29.
Kiadó: Delta Vision
Játékosok száma: 2-10 fő
Korosztály: 7 éves kortól
Játékidő: 10 perc
Nyelv: magyar

Ár 5 990 Ft
4 990 Ft
Megtakarítás: 1 000 Ft

Előrendelhető a God of War - A kártyajáték!

2020. május 22. péntek, 14:23

Midgard legmélyén, a titokzatos nornok módot keresnek arra, hogy a világ sorsát irányíthassák. Beletekintenek a Végzet kútjába, Urðrba, mely számtalan lehetséges jövőt tár fel előttük, és így végigkövethetik az eltérő idővonalak eseményeit. Abban bíznak, hogy biztos útra lelnek az elkövetkező pusztulás közepette. A kút mély vizében hősöket, gonoszokat, csatákat, győzelmeket és vereségeket látnak, de vajon melyik úton élheti túl Midgard a Ragnarököt?

God of War: A kártyajáték egy kooperatív játék 1-4 játékos részére, akik a videojáték karaktereit irányíthatják többféle helyszínen. A helyszínek kártyákból állnak össze, melyek mindegyike egyedi kihívást kínál. Használd az akciókártyáidat és tedd hatékonyabbá a paklidat a fejlesztéskártyák segítségével, hogy elbánhass ellenfeleiddel! Győzz és éld túl a Ragnarököt, vagy veszíts és légy tanúja a pusztuláshoz vezető útnak!

Ár 15 990 Ft
13 990 Ft
Megtakarítás: 2 000 Ft

Tervezett megjelenés: 2020.09.30.
Kiadó: Delta Vision
Játékosok száma: 1-4 fő
Korosztály: 14 éves kortól
Játékidő: 90 perc
Nyelv: magyar

Szabó András (Bubu): Tarrgeth eliminated?

2020. április 25. szombat, 15:54

Tarrgeth eliminated?

Bár kezdetben nem akartam ezt a cikket megírni (egyelőre semmiképp), a koronavírus miatti kevés Hkk-s tartalom miatt rávettem magam, hogy írjak arról az összeállításról, amivel az elmúlt időszakban nagy előszeretettel játszom. Amikor megláttam először a Tarrgethet, megmondom őszintén nem éreztem igazán a potenciált benne, úgy gondoltam nem éri meg az első 2 körös -1 lap azt a pár manát, amit olcsóbbításra szánhatunk. A háló ugyanakkor átértékeli egy kicsit a történetet. A leszedések manapság visszaszorultak a counterekkel szemben, aminek a fő oka az, hogy nagyon sok lap már a kijátszásakor csinál valamit, így hiába szedünk le egy lapot, már termel akkora előnyt. Emiatt a lapcountereket a játékosok inkább előtérbe helyezik. A háló viszont azt eredményezi, hogyha az ellenfél nem nagyon játszik leszedésekkel, akkor két lap megfogása után gyakorlatilag szabadon garázdálkodhatunk, ha pedig mi felkészülünk erre az opcióra, akkor az ellenfél ugyanezt az előnyt nem tudja kihasználni.

A mai napon megérkezett a két legújabb Alfa - pakli, a Vérfarkasok és az Ősi sárkányok!

Mindkét pakli a szabálykönyvön kívül 32 kártyalapot tartalmaz, amelyből egy darab a ritka. Az egyforma gyakori és nem gyakori lapok mellett, a ritka most is 3 féle lehet paklinként.

Ár 1 450 Ft
1 290 Ft
Megtakarítás: 160 Ft

Ár 17 400 Ft
12 490 Ft
Megtakarítás: 4 910 Ft

Ár 1 450 Ft
1 290 Ft
Megtakarítás: 160 Ft

Ár 17 400 Ft
12 490 Ft
Megtakarítás: 4 910 Ft

A gyűjtődoboz mellé választható lapok (a készlet erejéig):

A Dungeon erőtere (Bufa bűbáj) A Dungeon kulcsai (Bufa tárgy)
A Dungeon szelleme (Színtelen avatár) A Dungeon tükre (Bufa tárgy)
3. oldal / 92

Impresszum