A Talisman egy legendás játék. Angolul immár négy kiadást is megért és hatalmas rajongótábora van. A szerepjáték alapú társasjátékok egyik ősatyja!
A karaktereddel meg kell szerezned az Uradalom Koronáját és annak a segítségével te válhatsz a Birodalom urává miközben a többieket félreállítod.

A Talisman világa csodákkal és varázslatokkal teli. Rengeteg kaland és ellenség várja karaktereiteket.
A térkép három részre különül el. A külső régió a tábla szélén fut körbe. A középső régió a Viharos folyón túl található a középső körben, míg a belső régió még beljebb a Veszélyek síkján túl található.

A Talisman-ban kétféle harc fordulhat elő, a fizikai csata, illetve a pszi harc, amikor elméjük erejével küzdenek meg a felek.
Az első verzióban a karakter ereje, míg a másikban a karakter tudása számít mint alapérték és ehhez jönnek a varázstárgyak és társak módosítói, és a kockadobás. Miután mindent beleszámítottatok kerül sor a végső összehasonlításra és a nagyobbal rendelkező a győztes.
A kocka egy kis szerencse szerepet játszik, de azért a csaták a képességek és varázslatok jó kijátszásán múlnak.

A Talisman egy rendkívül hangulatos és élvezetes játék.
Ha szereted a szerepjátékos jellegű társasokat, a szörnyek és kincsek utáni hajszát, miközben a többieket szívathatod, akkor a Talisman-t nyugodt szívvel ajánljuk! Nem fogtok benne csalódni.

Kiadó: Delta Vision Kft.
Kategória: stratégiai
Nyelv: magyar
Játékosok száma: 2-6
Életkor: 8+
Játékidő: 90-180 perc

Ár 14 990 Ft
11 990 Ft
Megtakarítás: 3 000 Ft