Dungeon szerepjáték szaküzlet és klub
Bpest, VII. Erzsébet Krt. 37. (az udvarban)
hétfő - péntek: 12.00h - 18.00h
szombat: változó (Érdeklődjön!)
dungeon @ dungeon.hu
061-321-13-13

Hírek

Az HBO az amerikai premier másnapján, hétfőnként adja feliratosan a Trónok harca második évadját, melyben többek között Havas Jon is visszatér. Az őt alakító Kit Harington szerint karaktere személyiségét nagyban meghatározza, hogy fattyú, és úgy véli, a második évadban a fiú valójában cserbenhagyja a családját. A színész a forgatáson majd' megfagyott, miután nem egyszer mínusz harmincöt fokos hidegben vették fel a jeleneteket; közben alig várta, hogy Jeff Bridgeszel dolgozhasson.

Hol tart Havas Jon a második évad elején?

Az első évad végén azt látjuk, hogy elhagyja választott otthonát, a Falat. Senki nem tudja pontosan, mi van a Falon túl, úgyhogy olyan területre követhetjük Jont, amit sem ő, sem az Éjjeli Őrség, sem pedig a nézők nem ismernek. Annyit biztosan el lehet mondani, hogy ez a hely roppant barátságtalan és nagyon, nagyon hideg.

Mit lehet még tudni arról, hogy mi fekszik a Falon túl?

Alisser Thorne mesél az első évadban arról, hogy mennyire lehetetlen ott élni, és most ebbe a világba merészkedünk be. A hely misztikusságát a Vadak és a Mások adják,

Az HBO az amerikai premier másnapján, hétfőnként adja feliratosan a Trónok harca második évadját, melyben a Királyölő, Jaime Lannister is visszatér. Az őt alakító Nikolaj Coster-Waldau örül, hogy egy megfelelően árnyalt karaktert játszhat, a valóságban viszont szeretné, ha a dolgok csupán feketék és fehérek lennének. A sorozat alapjául szolgáló könyveket még nem mind olvasta - de megvan rá az oka -, és szerinte az első évad végén lefejezett Ned Stark csakis magának köszönhette korai halálát.

A Trónok harcá-ban kapta első komolyabb színészi munkáját Emilia Clarke, akit egy Beverly Hills-i hotelben, az HBO által szervezett nemzetközi kerekasztal-beszélgetésen kérdeztek szerepéről és forgatási élményeiről. A Daenerys hercegnőt játszó színésznő úgy érzi, sok közös van benne és karakterében, a harci jeleneteket kifejezetten imádta, és szeretne is abban a korban élni, amelyben a Trónok harca játszódik.

A londoni születésű Emilia Clarke körülbelül hároméves kora óta érdeklődik a színjátszás iránt, miután édesapja színházakban dolgozik hangosítóként. Gyermek- és kamaszkorában több színdarabban is szerepelt, 2009-ben pedig a Drama Centre London nevű iskolában végzett. Ugyanebben az évben meg is kapta első tévés szerepét a Doctors című sorozat egyik epizódjában, majd egy sci-fi tévéfilmben, a Triassic Attack-ben játszott. A Trónok harca az első komolyabb munkája: ide Tamzin Merchant helyetteseként került, aki az első választás volt Daenerys szerepére.

Kristian Nairn 34 éves ír DJ és előadóművész, aki első képernyős szerepét a Trónok Harcában kapta.

Azok számára, akik még nem tudják: hogyan kaptad meg a szerepet? Hogyan képzelhetünk el egy válogatást Hodor szerepére?

Kristian Nairn: Már évekkel a Trónok Harca előtt DJ-ként és előadóművészként működtem, innen ismerem az előző ügynökömet. Néhány éve elküldött egy filmnek, a Vaskabátoknak a válogatására, és noha nem kerültem be, a válogatásvezető emlékezett rám, és amikor Hodor szerepére kerestek színészt, felhívott. Hatalmas meglepetés volt! Szóval kb. 15 perces határidővel kellett összedobnunk egy nagyon alap videót, ahogy egy gyereket cipelek a hátamon egy iszonyat forró nyári napon! Nagyon bizarr volt, de persze most már nagyon örülök, hogy megcsináltam.

Az HBO-n futott Trónok harca című fantasy filmsorozat törpéjét - A Gyűrűk Ura Gimlijével ellentétben - egy valóban kis növésű színész, Peter Dinklage alakítja. A sorozat főszereplői között ő az egyetlen amerikai, de így sem volt gond az akcentusával, csak az észak-írországi forgatási helyszín volt kissé kényelmetlen számára. Jon Snow alakítóját zseniálisnak tartja, Lena Headeyvel hamar megtalálta a közös hangot, a sorozatban feltűnő farkaskölykökkel viszont nem tudott mit kezdeni. Egy Beverly Hills-i hotelben, az HBO által szervezett nemzetközi kerekasztal-beszélgetésen adott interjút.

Most már tényleg befejeződött! Cat Taylor tweetelte ki, hogy  az izlandi egység is befejezte a forgatást, így már tényleg nyugodt szívvel elmondhatjuk, hogy a Game of Thrones második évada teljes egészében le lett filmezve! Innen már csak vágások, speciális effektek hozzáadása, zene készítése és hozzáadása van hátra, szóval a kulisszák mögötti dolgok.

A Making Game of Thrones legújabb bejegyzése szerint mind Dany sárkányai, mind a Stark-gyerekek rémfarkasai többet fognak szerepelni a második évadban, mint korábban. Az előbbi nem túl meglepő, hiszen csak az évadzáró epizódban láthattuk a fiókákat néhány pillanat erejéig; mi több, a rémfarkasok végre méltó méretűek lesznek, akkorák mint egy kisebb ló! :)

Újabb jelölések: A Trónok harca sorozat továbbra is szorgalmasan gyűjtögeti a jelöléseket a különböző szervezetektől. Nemrégiben jött a hír, hogy a sorozatot a Writers Guild, felvette a jelöltek listájára, a Legjobb új sorozat és a Legjobb drámai sorozat kategóriában, a Producers Guild pedig a Legjobb drámai sorozat producere kategóriában nevezte a sorozat készítőit.

Szeptembertől októberig, hat héten át forgatta az HBO a horvátországi Dubrovnikban Trónok harca - második évad címmel a Királyok csatája tévés változatát. A hírnek a helyi G.R.R. Martin-függő sajtómunkásoknál valószínűleg csak a fázós HBO-alkalmazottak örültek jobban, mivel előtte hetekig az írországi esőben kellett dolgozniuk. A csatorna jóvoltából a C:c is ott lébecolhatott pár napig a tengerparton, ahol kiderült: a láncdohányos Ian Beattie (Ser Meryn Trant) cigit rejteget a koronás páncélja alatt, Emilia Clarke (Daenerys) nemcsak szőkén, barna hajjal is dögös, Jack Gleeson (Joffrey) pedig egyáltalán nem pöcsfej, mint a sorozatban (utóbbi két színésszel interjúztunk is, de majd csak később lesz olvasható).

A Szent Lőrinc-erőd tökéletes helyszín Királyvárnak. Tengerparti szikla tetejére épült, brutálisak a falai, az ablakaiból pedig szinte már nyálasan gyönyörű kilátás nyílik a tengerre, ráadásul a látképbe még véletlenül sem zavarnak be az óceánjáró luxushajók (mert a félsziget túloldalán kötnek ki). A szűk folyosókat váltó tágas udvarok igazi aranybányának bizonyultak a forgatócsoportnak: ahol az egyik nap még stábbüfé, rendezői szék és digitális kamera volt, másnap már egy újonnan ácsolt kapu díszelgett. folytatás

Trónok Harca filmsorozat 2. évad - további hírek

2011. október 20. csütörtök, 05:00

A Dubrovnik Times cikkének köszönhetően megtudtunk néhány dolgot a forgatásról.

Dubrovnik külvárosában, Župában a díszletet készítették, biztonságiak őrizete mellett.
A színészek érkezésének időpontját és a tulajdonképpeni forgatásról minden információt titokban tartanak, de valószínű, hogy a forgatás az ősz közepe táján kezdődött, és mostanra már be is fejeződött. Mindez azt is jelenti, hogy a forgatás innentől az északi eseményekre koncentrálhat majd.

A WiC.net cikke szerint a Lokrum-sziget mellett a Minčeta, Bokar és Lovrijenac erődök illetve az óváros kapui is forgatási helyszínként szolgáltak.

folytatás

Több, mint 13 Emmy-jelölést kapott a Trónok harca tévésorozat, mely az HBO egyik legsikeresebb műsora lett idén – a második évad forgatása is megkezdődött. Minthogy a második regényben is tűnnek fel újabb fontos szereplők, ezért a szereplőválogatók nem unatkozhattak. Lássuk hát az új színészeket, és hogy milyen karaktert fognak alakítani. folytatás

 

Trónok Harca falinaptár!

2011. augusztus 17. szerda, 05:00

A Bantam kiadó jól döntött, amikor úgy gondolta, hogy a „Jég és Tűz Dala” (Song of Ice and Fire) illusztrációi sikeresek lehetnek a Sárkány Évében (2012). Ez a mesés naptár igazán megkoronázza az évfordulót!

Tizenkét gyönyörű fantasy kép született, amelyek között találunk olyan karaktereket, melyekkel még nem találkozhattunk az HBO sorozatában (SPOILER!), csak a könyvben olvashattunk róluk.  George R. R. Martin kérésére nem a sorozat szereplőit láthatjuk a képeken, hanem a művész fantáziájára bízta a megvalósításukat, bár így is remekül felismerhetőek a szereplők.

Jó nézegetést!

Impresszum