banner

A Hatalom Kártyái Kártyajáték Nemzeti Bajnokságainak története!

2020.10.24 00:07

2020. OKTÓBER. 23-25-Én kerül megrendezésre az idei Hatalom Kártyái Nemzeti Bajnokság. Az évi több mint 100 verseny közül a Nemzeti Bajnokság a legrangosabb eseménye az 1995-ös indulása óta töretlen népszerűségnek örvendő kártyajátéknak. A HKK játék minden paklijában más lapok vannak, ezeket a lapokat lehet cserélni, gyűjtögetni, a lapokból saját játszó paklit összeállítani, és a paklival baráti játékban vagy versenyeken kiállni más játékosok ellen. Magyarország legnépszerűbb gyűjtögetős kártyajátékához az évek során 11 alapkiadás, számtalan sok kiegészítő és mini-kiegészítő jelent meg. Több, mint 9000 különféle kártyalap létezik!


A Nemzeti Bajnokságra nevezési díj nincs, de csak meghívásos alapon lehet bejutni, az első félévben megrendezett kvalifikációs versenyekről, valamint a Hatalom Szövetsége ranglistáról. A verseny első két napján (pénteken és szombaton) a bejutott versenyzők (összesen kb. 50 fő) svájci rendszerben versenyeznek. A különböző formátumoknak köszönhetően nemcsak a játéktudást, de a pakliépítési képességet is próbára teszik ezek a versenyek.


 

 

A második nap végén az első két nap eredményeit összesítjük, és a legjobb 16 továbbjut a harmadik napi döntőbe. A döntő formátuma a legizgalmasabb: frissen bontott válogatás, amely során a játékosok a helyszínen bontanak ki paklikat, és azokat adják körbe, mindenki mindig 1-1 lapot kiválasztva. A paklit itt nem előre építik meg, hanem ott, a helyszínen, korlátozott erőforrásokból, azonos feltételek mellett, ez az igazi kihívás. A 16-ból 8 játékos 3 körös mini svájci rendszerben esik ki, a maradék 8 pedig egyenes kiesésben mérkőzik a végső helyekért, és közel 200.000 Forint értékű összdíjazásért, valamint a dicsőségért, hogy Nemzeti Bajnok legyen! A bajnokokat a jutalom mellett különleges, ultra-ritka lapok is megilletik, illetve az első 3 helyezett kupát is kap, fotójuk bekerül a HKK Halhatatlanjai közé!


A 2020-es HKK Nemzeti Bajnokságra bejutott versenyzők névsorát, és hogy melyik versenyen szereztek bejutási jogot, itt tekinthetitek meg.


A Nemzeti Bajnokságon a meghívottakon kívül mindenki mást is szívesen látunk nézőként. Természetesen lehetőség lesz a helyszínen a tapasztalatszerzés mellett kártyák cserélésére, sőt, a vasárnapi döntő napján lesz egy külön válogatós verseny, amin bárki részt vehet, belebújhat a Nemzeti Bajnokság hőseinek bőrébe, természetesen külön díjakért.


Most pedig következzen egy áttekintés az eddig Nemzeti Bajnokságokról!


1997. júliusában került sor az első HKK Nemzeti Bajnokságra. Már ez is 3 napos volt, de a harmadik napon még nem válogatás volt, a játékosok Tiltott mágia paklikkal küzdöttek. A versenyt Sass Tamás nyerte, Taumaturgiás kombó paklival (Taumaturgia, Tudatturbó, Tudati fejlesztés, Tűzgolyó, Múltidéző, Újrahasznosítás). A második Papadimitropulosz Alekszander lett, hordával (Garokk, Sörényes ubuk, Drasmólyom, Bundás csirmáz, Molad szellem). Mindketten két reakció varázslatot használtak, A gyenge erejét és az Ellenvarázslatot.


A 16 közé bejutók névsora:


Almási Viktor 

Bedzsula Ádám 

Dani Zoltán 

Hamabalkó Bálint 

Holtzinger Dániel 

Kis Borsó Csaba 

Kocsis Gyula 

Korányi Tibor 

Kovács Ákos 

Máté Gergely 

Nagy Gyula Gábor 

Papadimitropulosz Alexander 

Sass Tamás 

Simon Dániel 

Szegedi Gábor 

Timm Roland


Érdekesség a versenyről: Szegedi Gábor az egyik meccsén kézben és asztalon lévő lap nélkül ült és várt, gondolkozott. "Gábor, mi a ****ra vársz? Gondolkozom, hogy mit fogok húzni!"

 

1998-ban a második Nemzeti bajnok Holtzinger Dániel lett, ő már a harmadik napon egy Létsíkokból, Isteni szövetségből és Chara-din visszatér paklikból tartott válogatós versenyen diadalmaskodott. A második napon tartott hagyományos versenyt is ő nyerte, gyűjtőgenerálós hordával játszott (Molgan, Notermanthi, Óriás patkány, Lidércúr) az extra sebességet Az idő kereke jelentette. A második Korányi Tibor lett, az első napi Tiltott mágia verseny győztese. Kedvence mindig is a kontroll pakli volt, paklijában többek között Orzag bilincse, Vlagyimir és az Agy kifacsarása is helyet kapott.


 

Balról: Papadimitropulosz Alex, ... , Korányi Tibor, Kovács Ákos, Gellért Ákos, ..., Holtzinger Dániel, Révész Tamás.Az 1999-es versenybeszámolóban olvastam: "Úgy vélem, ez megfelelő válasz mindazoknak, akik horda egyeduralmát szokták panaszolni." Akkortájt tehát még a hordák domináltak, ezek szerint változnak az idők: manapság visszasírjuk őket :) A harmadik nemzeti bajnoki címet Szeitz Gábor szerezte meg, a Tiltott mágiás versenyen ő is kontroll paklival játszott (Tudatrombolás, Direkt kontaktus, Illúziósárkány, Manacsapda, Gömbvillám). Az első nap versenyén egyébként Holtzinget Dániel, a korábbi bajnok lett az első, Varkaudar paklival, a második napon pedig Timm Roland A mester büntetésére alapuló kontroll paklija győzött. A draft során Szeitz Gábor sok Raia kalandozóval és Rúnakővel tudott diadalmaskodni, a dobogó második helyét Jánvári András szerezte meg. 

 

 

 Balról: Jánvári András, Szeitz Gábor, Sass Tamás, Simon Dániel, Báder Mátyás, Debreczeni Áron, Rém András, Holtzinger Dániel. 

 


A 2000-es versenyen a Tiltott mágia helyett Ősök Városa formátum volt. Akkortájt jelent meg ez az új kiegészítő, új szabályokkal, laptípusokkal. Galetkik, végtagok, egy újfajta, szokatlan paklitípust hoztak a játékba. Akkor még ŐV-ből a testrészes-galetkis paklik mellett voltak más működő koncepciók is (torzszülött horda, tárgypakli, Nagyobb halálvarázsra alapuló kombó). Ezt a formátumú versenyt Rém András nyerte tárgypaklijával (Spóra, Zöld manaital, A sárkányok kincse, Kalmárok itala, Hajítógép). A hagyományos versenyen a hordák és kontrollok domináltak, de volt néhány kombó is, mint pl. a győztes, Béres Csaba paklija: az Enciklopedia Fantasia ultraritka lapra alapuló paklit ő fejlesztette ki és csiszolta mestereire. A 3. napi draft során 2 ŐV pakliból draftoltak a játékosok. A győzelmet Sass Tamás szerezte meg, a második hely Rém Andrásnak jutott.


 

 Balról: Lampért Csaba, Rém András, Marofka Mátyás, Kis Borsó Csaba, Korányi Tibor, Baross Ferenc, Béres Csaba, Sass Tamás. A 2001-es Nemzetin maradt az Ősök Városa formátum, amelyet Kahn Evarth nyert Nagyobb halálvarázsos paklijával, a hagyományos versenyt pedig Abbas Krisztián kontroll paklival (Rovarsámán, Melkon, Troglodita törzsfőnök, Szkarabeuszok átka, és az akkor divatos ellenvarázslatok). A harmadik nap válogatásánál a versenyzők 2 csomag Két világ köztből és egy Rúvel hegyből állították össze paklijukat. A győztesnek járó 80.000 Ft-ot végül Rém András vihette el, a második díjat, 40.000 Ft-ot Marofka Mátyás nyerte meg. 

 

 

 Álló sor, balról: Marofka Mátyás, Korányi Tibor, Báder Mátyás, Rém András, Baross Ferenc. Guggoló sor, balról: Abbas Krisztián, Szinay Péter, Nagy István. 2002-t írunk, és az Ősök Városa mint formátum még mindig él és virul, a Nemzeti Bajnokságon is. Mint ahogy a Beholder Kft. weboldala is, így erről a Nemzetiről már nemcsak az Alanori Krónika újság hasábjain, hanem itt, a weboldalon is olvashatunk. A nemzeti bajnoki címet Abbas Krisztián, a második helyet Baross Ferenc szerezte meg. A teljes versenybeszámolót itt lehet elolvasni.

 

 

 Álló sor, balról: Kundráth Gergely, Szinay Péter, Panyik Zoltán, Abbas Krisztián. Guggoló sor, balról: Marofka Mátyás, Lévay Sándor, Báder Mátyás, Baross Ferenc. A 2003-as verseny formátuma ŐV és Tiltott mágia volt. Fénykorukat élték a testrészekkel védett galetkik Az ŐV formátumot Szinay Péter nyerte, kontroll paklival (Ősi rúna, Ősi manifesztáció, Rovarsámán). A Tiltott mágián hihetetlenül sokfajta pakli volt, némelyiket még kategorizálni sem volt könnyű :) Szalontai Gyula nyert, Bűvös erdős paklival, kék-vörös atyákkal és idolokkal. 2 Ősi legendákból és 1 Esthar császárságból zajlott a draft, amelyet a kiváló passzban levő első napi bajnok, Szinay Péter nyert, a második Juhász Ferenc volt. 

 

 

 Álló sor, balról: Jámbor "Pocok" András, Szinay Péter, Marofka Mátyás, Bagi Sándor, Guggolók, balról: Lampért Csaba, Juhász Ferenc 1, Báder Mátyás, Abbas Krisztián. 


 

2004-ben végül véget ért a galetkik egyeduralma, ennek a Nemzetinek a formátuma már Tiltott mágia és Sokszínűség volt. A Tiltott mágia népszerűsége a nemzetiken érthető, ezen a versenyen a legerősebb, így triviálisan használandó "spoilerek" tiltva voltak, több teret kapott a kreativitás a pakliépítés során. A Sokszínűség verseny (mindenből csak egy lapot lehet használni) előnye inkább az, hogy itt többféle lappal kell játszani, és így gyakrabban jönnek elő váratlan helyzetek, ahol a játéktudás, a helyzetelemzés számít, nem pedig egy ezerszer látott szituációban kell a bevált dolgot csinálni. Persze emiatt itt nehezebb is koncepciót építeni, épp ezért volt meglevő, hogy sokaknak ez sikerült. A tiltott mágián felbukkant Morq Fan Gor, aki még évekig kísértette a HKK versenymezőnyt, és az Idegösszeomlás, aki nem, mivel rövid úton kitiltottuk... Végül a bajnoki címet a frissen bontott formátumban különösen tehetséges Ádám Norbert szerezte meg, a második Kálmán Attila lett. A teljes beszámolót megtalálhatod itt.

 

 

Álló sor balról: Kálmán Attila, Jámbor András, Baross Ferenc, Panyik Zoltán,

Guggoló sor balról: Sass Tamás, Szabó Csaba, Rém András, Ádám Norbert.Sajnos a 2005-2007-es beszámolók nincsenek meg már a weboldalunkon, egy szerver adatsérülés során sok cikk elveszett, köztük ez is. Szerencsére az Alanori Krónika hasábjain megvannak a teljes beszámolók. 2005-ben is Tiltott mágia és Sokszínűség volt a formátum. A Sokszínűség mellé szinte mindenkinek a Manafamiliáris jelentette a triviális követőt. Ezt a formátumot Panyik Zoltán nyerte, aki a második napon is második lett, így abszolút favoritként jutott a döntőbe. A második nap győztese Muri Ferenc volt, galetki paklival. A válogatós versenynél a játékosok 2 csomag Rhatt fénykorát és egy Káoszkatlant adtak körbe. A nemzeti bajnok végül Magyar Attila lett, megérdemelten: lenyűgöző precizitással játszott, és paklija is nagyon kreatív volt, Szennyezett vandonnal és újrahasznosító lényekkel (Tüskés dohratog, Gombapók) operáló paklija kifogyhatatlan volt. A 2. helyet Baross Ferencnek sikerült megszereznie. 

 

 

Álló sor balról: Baross ferenc, Györki Dávid, Magyar Attila, Csík János,

Guggolók balról: Muri Ferenc, Báder Mátyás, Rém András, Panyik Zoltán.2006-ban, a 10. Nemzetin visszatértünk a Hagyományos + Tiltott mágiás formátumhoz. Akárcsak előző évben, idén is Panyik Zoltán nyerte az első napot A Fókusz meglelésével (Chosuga, Gakk, Tonyók és más erőforrás és előnytermelő lapok). A Tiltott mágiás verseny győztese Simon Dániel volt, galetki paklival. Bár az ŐV mint formátum már nem volt jelen, a galetkik még mindig nagyon jók ezen a formátumon, hiszen ebből a koncepcióból szinte semmi nincs tiltva. A harmadik napon a válogatás 2 Legendák Völgyéből és egy Régmúltból zajlott. A bajnok végül Sass Tamás lett, és ezzel egyedülálló módon harmadízben szerezte meg a nemzeti bajnoki címet, orglingos paklit draftolt (Orgling bűzisten, sok Orrfacsaró bűz, Oxata). A második helyezett Rém András lett.

 

 

Álló sor balról: Sass Tamás, Vaczó András, ..., Jámbor András, Csernus Dávid,

Guggoló sor balról: Rém András, Panyik Zoltán, Béres Csaba.A 2007-es Nemzeti hagyományos fordulóját Sass Tamás nyerte, Zarknod börtönés paklival (xenomorfok, Sötét Föld), a Tiltott mágiás versenyt pedig Szarvassy László kontroll paklival (Felfelé a lejtőn, Békés izoláció, Sziklarepesz, Hiei). A draft 2 csomag Zu'lit kincséből és 1 Sárkánymágiából zajlott. A bajnoki cím végül Panyik Zoltáné lett, megérdemelten: már jó ideje kiváló teljesítményt nyújtott a Nemzeti Bajnokságokon és más versenyeken, talán csak a szerencsén múlt, hogy nem jött össze előbb neki. A második Ádám Norbert lett. 

 

 

 Álló sor balról: Magyar Attila, Lovas Gábor, Csernus Dávid, Panyik Zoltán, Kovács Balázs, Guggolók balról: Fotta Pál, Ádém Norbert, ..., 

 


Az Alanori Krónika hosszú pályafutása után 2008-ban ért véget, szerepét teljes mértékben átvette a Beholder weboldal. Így első ízben már képes beszámoló van itt, az oldalon is erről a Nemzeti Bajnokságról. A beszámolót itt találod.. A verseny első napját Panyik Zoltán nyerte Morq Fan Gor paklival, a másodikat Dönczi Krisztián "csatamető nélküli csatamező" paklival. Ő lett egyúttal a második is, így elvihette a 45000 Forint nyereményt. Legyőzője és a 85000 Ft nyertese Csernus Dávid lett.


 

 Álló sor balról: Lancsa Péter, Bimbó Dávid, Dárday Gergely, Simon Dániel, Guggoló sor balról: Farkas István, Dönczi Krisztián, Csernus Dávid, Panyik Zoltán.2009. Már majdnem napjainknál járunk... Igen, az egyik napjainkban is létező szörnyszülött, Molluszk, az ócskás itt már diadalútját járta, és Báder Mátyást segítette győzelemre a verseny első, hagyományos napján. A 2. napi Sokszínűségen Panyik Zoltán győzött kiváló játékkal. A draft döntőjében, az utolsó mérkőzésben a két régi barát, Baross Ferenc és Panyik Zoltán játszott. Zolinak ezúttal meg kellett elégednie a második hellyel, és teljesült Feri régi álma, hosszú idő után végül ő is elnyerte a nemzeti bajnoki címet. Részletes beszámoló itt. 

 

 

 Állós sor balról: Baross Ferenc, Panyik Zoltán, Kósa Zoltán, Muri Ferenc. Guggoló sor balról: Csernus Gábor, Fotta Pál, Erdős Viktor, Szabó Dávid. Guggoló sor balról: Baross Ferenc, Adrási Krisztián, Egyed Dávid, Kövér Attila. 2010. A hagyományos versenyt Panyik Zoltán nyerte - Sokszínűséges paklival. Az elmúlt években ő volt a HKK Nemzeti egyik legeredményesebb játékosa, ha az első 2 napokat nézzük. A 2. napi Sokszínűséget a HKK egyik új csillaga, az igazi üstökösként feltűnő kiváló játékos, Bíró Tamás nyerte. Mindkét játékos jól teljesített a harmadik napon is, amit 2 Végzetúr pakliból válogattak a játékosok. Panyik Zoli végül 2. lett, az első helyet a HKK egy másik nagy veteránja, egy sportszerű és nagyon jó versenyző, Kövér Attila szerezte meg. Részletes beszámoló itt.

 

 

 Álló sor balról: Kahn Evarth, Abonyi Attila, Bíró Tamás, Panyik Zoltán.2011. Felnőtt közben egy új nemzedék, a régi veteránokat ifjú titánok hívták ki. Több korábbi nemzeti bajnokot megelőzve, Tamási Viktor nyerte az első napot Zarknod bilincsés paklijával. A 2. napi Sokszínűség győztese egy eddig szinte ismeretlen játékos, Moschnitzka Ádám lett, a harmadik napon azonban bebizonyította, hogy véletlenről szó sincs: a draft során sikerült legyőznie minden ellenfelét, és így ő lett a legújabb nemzeti bajnok! A dobogó második fokára Vámos Csaba állhatott fel. 

 

 

 Álló sor balról: Bakos Attila, Bíró Tamás, Abonyi Attila, Baross Ferenc. Guggolók balról: Varga Róbert, Moschnitzka Ádám, Nedvesi Gábor, Vámos Csaba. A 2012-es bajnokságon a címvédés ill. duplázás egy hajszál híján, de nem sikerült. Dönczi Krisztiánnak már nagyon érett ez a győzelem, az aktív HKK-sok egyik legjobbja, legtapasztaltabbja ő, amit rengeteg versenygyőzelme, valamint több, mint 200 (!) profi pontja is jól mutat. A legjobb nyolc:Álló sor, balról jobbra: Dönczi Krisztián, Panyik Zoltán, Moschnitzka Ádám, Juhász Ferenc.

Guggolók, balról jobbra: Andrási Krisztián, Baross Ferenc, Egyed Dávid, Gellai Sándor.2013-ban, a XVII. Nemzeti Bajnokságon továbbra sem sikerült a duplázás, új bajnokot avathattunk, aki már évek óta a HKK élmezőnyében bizonyítja tudását. A végeredmény a következő lett: A legjobb nyolc:


Álló sor, balról jobbra: Pusztai Kornél, Juhász Ferenc, Simon Dániel, Abonyi Attila.

Első sor, balról jobbra: Bartus Gergely, Gáspár Tamás, Egyed Dávid, Gegrely Ferenc.

1. Abonyi Attila

2. Bartus Gergely

3. Juhász Ferenc

4. Simon Dániel2014-ben egy legenda születésének lehettünk tanúi, "Kezdő Dave" kb. 1 év alatt, mindössze 6 Aranyhalból és 1 Hétfejű hidrából induló gyűjteménnyel (kb. 7 pakli értékű), és max. 3000 forint havi befektetéssel, plusz cserékkel (no, és persze a tapasztalatáról ne feledkezzünk meg) eljutott egészen a Nemzeti Bajnokságig! A legjobb nyolc:


Álló sor, balról: Bakos Attila, Molnár Ferenc, Csernus Dávid, Veres Péter.

Guggoló sor: Dönczi Krisztián, Csető Zsolt, Egyed Dávid, Szabó András.


1. Egyed Dávid

2. Szabó András

3. Csető Zsolt

4. Csernus Gábor


2015-ben új bajnokot avattunk: Schwartz József ült a HKK tórnjára.


Álló sor balról:Horváth Zsolt, Horváth Dávid, Aranyi Ákos, Schwartz József, guggolnak:Csető Zsolt, Dönczi Krisztián, Mosnitzka Ádám, Juhász Ferenc.


 

 


2016 Nemzeti Bajnoka: BARTUS GERGELY

2. Szatmári Bálint

3. Egyed Dávid

4. Gergely Ferenc
.Álló sor: Csető Zsolt, Egyed Dávid, Szatmári Bálint, Gergely Ferenc.

Első sor: Horváth Dávid, Erdős Viktor, Molnár Ferenc, Bartus Gergely


 


1. Csető Zsolt (33 pont!)

2. Horváth Dávid (30)

3. Horváth Zsolt (29)

4. Makó Gergely (25)

5. Fischer Zsolt (25)

6. Moschnitzka Ádám (25)

7. Pásztor Szabolcs (24)

8. Dönczi Krisztián (22)

9. Bartus Gergely (22)

10. Juhász Ferenc (22)

11. Simon Richárd (22)

12. Aranyi Ákos (22)

13. Szabó András (22)

14. Varga János (22)

15. Egyed Dávid (22)

16. Bege Gábor (21)

A legjobb nyolc:


Álló sor: Pásztor Szabolcs, Makó Gergely, Horváth Zsolt, Horváth Dávid.

Guggoló sor: Csető Zsolt, Juhász Ferenc, Dönczi Krisztián, Bartus Gergely.
A 2017-es Nemzeti Bajnokság végeredménye:

Nemzeti Bajnok:


1. Makó Gergely

2. Dönczi Krisztián

3. Juhász Ferenc

4. Pásztor Szabolcs.


Makó Gergely személyében a HKK legfiatalabb Nemzeti Bajnokát köszönthettük, mindössze 16 évesen és 10 naposan szerezte meg a trófeát! Azt hiszem, ezt kihívás lesz a jövő fiataljainak megdönteni...


.


.


A 2018-as bajnokság végeredménye:


.


.


A két nap összesített eredménye alapján a legjobb 16 és pontjaik:


1. Aranyi Ákos 28 pont

2. Rokolya Norbert 27

3. Szatmári Bálint 26

4. Dönczi Krisztián 25

5. Horváth Dávid 25

6. Klujber Balázs 24

7. Anka Márton 24

8. Simon Richárd 22

9. Vogel Patrik 22

10. Moschnitzka Ádám 22

11. Klimkó Mátyás 22

12. Baranya Tamás 21

13. Szabó Krisztián 21

14. Ócsai László 21

15. Zieger Bálint 20

16. Kövér Attila 19

A legjobb nyolc:


Hátó sor: Szatmári Bálint, Szabó Krisztián, Horváth Dávid, Aranyi Ákos.

Első sor: Klimkó Mátyás, Moschnitzka Ádám, Dönczi Krisztián, Anka Márton.


A négy között Szabó Krisztián Klimkó Mátyást verte 2:0-ra, míg Dönczi Krisztián Szatmári Bálintot egy hihetetlen csatában 2:1-re. A rendkívül hosszú harmadik meccsen a fordulatokat és izgalmakat az koronázta meg, hogy DK a HKK történetének első Bajnok-széttépésével sebezte be az utolsó 4 ÉP-t! Bár kimondottan jól állt, át kellett volna még adnia a kört, de nem szerette volna. A Bajnok - tépés videóját itt nézhetitek meg:

Dönczi Krisztián eltépi A bajnok manifesztációját a 2018-as HKK Nemzeti Bajnokságon.


1. Dönczi Krisztián

2. Szabó Krisztián

3. Szatmári Bálint

4. Klimkó Mátyás

A 2019-es bajnokság végeredménye:


Az összesített legjobb 16 és pontjaik:


Külön nagy gratuláció Pataki Eszternek, női játékosként bejutni a legjobb 16 közé, legutóbb Schmidt Editnek sikerült 2014-ben, mindketten remek példái annak, hogy a női HKK-sok kiváló eredményeket tudnak hozni, csak így tovább! Esztert kis különdíjként egy Angyalhercegnővel jutalmaztuk.


1. Horváth Dávid (30)

2. Ács Domonkos (30)

3. Szabó András (24)

4. Kalugyer Roland (24)

5. Bögös Dániel (23)

6. Peszlen Zoltán (23)

7. Egyed Dávid (23)

8. Makó Gergely (22)

9. Sallai Gábor (22)

10. Pásztor Szabolcs (22)

11. Pataki Eszter (22)

12. Gergely Ferenc (22)

13. Szkupien Bence (21)

14. Moschnitzka Ádám (21)

15. Buzás Norbert (21)

16. Várnai Péter (21) 


A tartalékok Dönczi Krisztián (20) és Horváth Zsolt (19).


Mivel Buzás Norbert nem tudott eljönni, az első tartalék, Dönczi Krisztián ugrott be helyette. Már az első fordulóban megmérkőzött Pataki Eszterrel, de végül nem sikerült a legjobb 8 közé jutniuk.
A legjobb nyolc:


Hátsó sor balról jobbra: Gergely Ferenc, Egyed Dávid,. Makó Gergely, Pásztor Szabolcs.

Első sor balról jobbra: Horváth Dávid, Ács Domonkos, Sallai Gábor, Szabó András.


A 4 közé jutásért:


Makó Gergely – Ács Domonkos 2:0

Szabó András – Gergely Ferenc 2:0

Sallai Gábor – Egyed Dávid 2:1

Horváth Dávid – Pásztor Szabolcs 2:1

Az elődöntőben Makó Gergely Szabó Andrást győzte le 2:0-ra, Sallai Gábor pedig Horváth Dávidot 2:1-re.


A döntőben:

Makó Gergely – Sallai Gábor: 3:0


A harmadik helyért:

Szabó András – Horváth Dávid: 2:1


Tehát 2019 Nemzeti Bajnoka: Makó Gergely, immár kétszeres bajnok, ezzel felzárkózott Dönczi Krisztián mellé.


2. Sallai Gábor

3. Szabó András

4. Horváth Dávid

A 2020-as bajnokság végeredménye:


.


.


.


Az eddig bajnokok:


1997.: Sass Tamás (3)

1998.: Holtzinger Dániel

1999.: Szeitz Gábor

2000.: Sass Tamás

2001.: Rém András

2002.: Abbas Krisztián

2003.: Szinay Péter

2004.: Ádám Norbert

2005.: Magyar Attila

2006.: Sass Tamás

2007.: Panyik Zoltán

2008.: Csernus Dávid

2009.: Baross Ferenc

2010.: Kövér Attila

2011.: Moschnitzka Ádám

2012.: Dönczi Krisztián

2013.: Abonyi Attila

2014.: Egyed Dávid

2015: Schwartz József

2016.: Bartus Gergely

2017.: Makó Gergely

2018.: Dönczi Krisztián (2)

2019.: Makó Gergely (2)

2020.: ?

2021.: ??


Ki lesz vajon az új nemzeti bajnok? Kik az esélyesek? Van nagyon sok régi veterán, akik hosszú ideje megérdemelnék, hogy végre nemzeti bajnokok legyenek... De évente csak 1 bajnoki cím kerül kiosztásra, ezért a küzdelem mindig nagyon nehéz. A régi harcosoknak pedig új kihívóik vannak. A felkészülést mindenesetre már most érdemes elkezdeni, és nemcsak az előre megépített paklikból, a draftot is gyakorolni kell. A korábbi nemzetiken kitűnt, hogy a drafton azok tudtak eredményesek lenni, akik gyakoroltak, és volt elképzelésük arról, hogy milyen koncepciókra érdemes gyűjteni!


Jó felkészülést és sok szerencsét kívánunk mindenkinek!


  EventCardgame